A Hét Kapu Módszere©

A Hét Kapu Módszere©

A mágikus 7-es szám mindenhol megjelenik a természetben, néhányat megemlítve ezek közül: a hét nap, hét szivárvány szín, hét csakra, a hangsor hét hangja, a Hold hét naponkénti változása. 
Ennek megfelelően megjelenik mindannyiunk életben is, hét szakasznak, hét kapunak megfelelően.

A Lét hét kapuja

Első kapu misztikuma: fogantatás
Második kapu misztikuma: születés
Harmadik kapu misztikuma: első holdazás/magömlés
Negyedik kapu misztikuma: beavatás a termékenységbe – szüzesség elvesztése
Ötödik kapu misztikuma: szülés/apává válás
Hatodik kapu misztikuma: változó kor – a bölcsesség ideje
Hetedik kapu misztikuma: halál

A körülöttünk lévő természet a legnagyobb tanító. Akinek van, vagy volt kertje, zsigereiben tudja, hogy mindennek megvan a maga ideje. Tavasszal ültetünk, gondozzuk, védjük, tápláljuk, amit elültettünk, hogy nyárra beérjen, és ősszel betakarítsuk a termést, amely a téli pihenésben táplál minket, hogy aztán tavaszra újra induljon az élet.

A hagyományban megtalálhatóak az átmeneti, közösségi szertartások, ilyen a  tél temetés, betakarítás ünnepe, a napfordulók, stb. Ezek a szertartások emlékeztettek minket a ciklikusságra, a folytonosságra, arra, hogy egyik állapotnak vége van, ugyanakkor kezdődik egy új. Emlékeztettek arra, hogy az élet sem egy állandó, mozdulatlan valami.

Minden ember életében ugyanígy megtalálhatóak az átmeneti kapuk, amelyek olyan triviálisak voltak, mint az, hogy levegőt veszünk. Ahogy eltávolodtunk a természettől, úgy vesztette el a jelentőségét a szertartás, az átmenet ünnepe, úgy távolodtunk el ettől a tudástól, melyet a ciklikusság megélése adott. Ahogy a cseresznyét nem lehet augusztusban leszedni, úgy például a szülésnek is meg van az ideje. Ahogy a termést csak beérés után lehet betakarítani, úgy a változó kornak is meg van az ideje, rendeltetése. Nem áll rendelkezésünkre végtelen idő egy-egy életszakaszban, és ezek nem visszahozhatóak. Kislány állapotunkból átlépünk a női létbe az első holdazás által, és amint azt tapasztjuk is, ebből nem lehet visszatérni, ha mégis megtörténik, az természetellenes.

Megfeledkeztünk ezekről az átmenetekről, ezért szükség van arra, hogy az élet körforgására emlékeztető szertartások, módszerek visszakerüljenek az életünkbe.

A Hét kapu szertartás, módszer egy olyan folyamat, amelyben a legegyszerűbben megtapasztalhatjuk a meghatározó életpontokat, amelyeket magától az Élettől kapunk, meghatározzák egész életünket, és arra emlékeztetnek, hogy van egy sorsunk, van egy nagyobb, aminek részei vagyunk. Arra emlékeztetnek, hogy az élet vendégei vagyunk.

Arra emlékeztetnek, hogy a valódi, nem ember általi beavatásokat is kiadtuk a kezünkből. Az összeset, amely itt fel van sorolva. Intézményektől, a jogtól, számunkra ismeretlen irányzatoktól, a legkülönfélébb spirituális tanítóktól szomjazzuk a mindenféle beavatásokat, miközben itt van a kezünkben a megoldás.

Mindegyik kapu egy beavatás, amelyet nem embertől kapunk, hanem valami nagyobbtól, független vallástól, hitvilágtól, bármitől. Minden teremtést pusztulás követ, amiből újjászületik valami új. Minden halál után élet következik, és minden életszakasz egy kis halál, amelyet egy új életszakasz követ.

Azoknak ajánlom a Hét Kapu Módszerét, akik valamilyen témában el vannak akadva és nem tudnak továbblendülni, továbblépni.

A módszer alkalmazható egyéni és csoportos foglalkozásban is..

A kapuk közötti időszakok

1.  A fogantatás és a születés közötti időszak
2. A születés és a gyerekkor közötti időszak
3. A gyerekkor és kamaszkor közötti időszak
4. A kamasz kor és a felnőtt kor közötti időszak
5. A felnőtt kor és a bölcs kor közötti időszak
6. A bölcs kor és a halál közötti időszak
7. A halál és az újjászületés közötti időszak, a köztes lét

A Hét Kapu Módszere© nem egészségügyi és nem pszichológiai módszer, nem célja betegségek kezelése, művelése nem tartozik az egészségügyi, sem a pszichológiai tevékenységek körébe.

Mit várhatsz a Hét kapu módszere után?

  • tisztább rálátásom lesz az Életre
  • könnyebb átkelést az egyik életszakaszból a másikba
  • az erősebb kapcsolódást a természet körforgásához
  • a kor és az idő múlásának elfogadását
  • hogy valamit el tudj engedni, és mást beengedni helyette
  • a szimbólumok könnyebb megértését
  • gyengéd stressz oldást

A Hét Kapu Módszere© és a lógó jogvédelem alatt áll. Nyilvántartási szám: 009362.

Scroll to Top